OvoJeMojDorucakAKojiJeVas

015 Ovo je moj doručak a koji je vaš?

Devana Doli Biznis, Podcast 2 Comments

ODSLUŠAJTE (kliknite na dugme Play)!

U današnjoj epizodi vam predstavljamo g-đu Zoricu Tucović, “Lady”, koja se, iako je po struci pravnik, hrabro upustila u proizvodnju hrane. Ali i mnogo više od toga. Proizvodni pogon je opremljen mašinom koja je specijalno konstruisana za proizvodnju ovog po mnogo čemu specifičnog proizvoda a prema tehnološkim zahtevima koje proističu iz specifičnosti ovog prozvoda. Samo na idejnom rešenju mašine radilo se 6 meseci. Ova hrabra žena je iz ljubavi prema hrani i zdravoj ishrani, osmislila proizvod koji odlikuje kompletna tehnološka inovativnost. Odslušajte današnju epizodu i saznajte u čemu se ogleda ova inovativnost. biscuit lady

Dakle u današnjoj epizodi vam predstavljamo proizvod koji ne sadrži brašno, masnoću, kvasac, prašak za pecivo, aditive, emulgatore, stabilizatore, veštačke arome, boje, konzervanse, antioksidanse, pojačivace ukusa, kiseline, regulatore kiselosti, modifikovane skrobove, sredstva za tretiranje brašna, sredstva protiv zgrudvavanja, sredstva za dizanje testa, i sl. Potpuno je prirodan i napravljen isključivo od ovsenih ili ražanih pahuljica kojima je voda jedino vezivo. Kompaktan, tanak i hrskav, može se koristiti umesto hleba uz jelo,od njih se mogu praviti topli i hladni sendvići a odlična su podloga za sve vrste namaza. Ovaj proizvod  se preporučuje kao hrana za dijabetičare i osobe sa povišenim holesterolom. Visokovredan je dodatak svakodnevnoj ishrani jer reguliše probavu.

Enformel! Odslušajte da vas inspirišemo.

Ovas je žitarica bogata složenim polisaharidima i dijetnim vlaknima. Sasrži skoro podjednake količine rastvornih i nerastvornih vlakana, dok većina drugih žitarica sadrži skoro isključivo nerastvorna vlakana. Evropska Agencija za bezbednost hrane je odobrila zdravstvenu izjavu za vlakna ovsa (beta-glukan) koja u količini od 3 g dnevno pomažu u sniženju nivoa holesterola.

Ove proizvode preporučuje Centar Anagifing za mršavljenje zbog osećaja sitisti. Trenutno se proizvode sa 6 ukusa a to su:
– Ovseni keks sa aronijom,
– Ovseni keks sa čilijem,
– Ovseni keks sa belim lukom,
– Ovseni keks sa golicom,
– Ovseni keks sa đumbirom,
– Ovseni keks sa suncekretom

Ovseni keks sa aronijom
Plod aronije sadrži vitamin C, karotenoide i vlakna, a značajna količina polifenolnih sastojaka prisutnih u plodu aronije ima antioksidativno delovanje. Zbog svog izbalansiranog sastava i visokog sadržaja vlakana Ovseni keks sa sušenom aronijom predstavlja pogodnu hranu za dijabetičare, osobe sa povišenim holesterolom, visokovredan je dodatak svakodnevnoj ishrani. Jedna preporučena porcija keksa 30 g (= 4 keksa) obezbeđuje sledeće nutrijente (izrazene u % GDA*)-dnevna orjentaciona vrednost.

Odslušajte do kraja današnji podcast i saznajte za šta se sve prporučuju ostali proizvodi. Enformel! Da vas inspirišemo.